Verleden, heden en toekomst De Boer Schoenmode in Hoogezand.

Eind jaren vijftig begon mevrouw Eising een schoenenzaak aan de Hoofdstraat.

Later moest deze winkel, die naast hotel Faber zat, verhuizen i.v.m het doortrekken van de Kerkstraat. De zaak is toen verhuisd naar Kerkstraat 157.
Dhr. de Boer heeft in het begin van de jaren zeventig de schoenenzaak overgenomen. Hij heeft er direct zijn eigen draai aangegeven door de naam te veranderen in De Boer Schoenmode en de collectie wekelijks aan te vullen. In die tijd haalde je als winkelier veel handel bij de groothandel en grossiers. Dit is nu helemaal verleden tijd.

Zo bloeide de zaak in een paar jaar erg op en werd het een toonaangevende zaak. Eerst was het een zaak waar je voor van alles terecht kon: van rubberlaarzen,klompen, goedkope pantoffels en mooie schoenen tot paraplu’s en portemonnees, later werd er steeds meer gespecialiseerd naar gemaks- en kwaliteitsschoenen , ook kwam er een pedicure in de zaak voor de voetverzorging. Zo werd het steeds professioneler.

In 1992 ben ik, Jan Engberts, bij de Boer komen werken. Eerst als bedrijfsleider.
Ik kom zelf uit een schoenmakers familie en heb de basis van het vak als kind thuis op de zaak al geleerd. Ik was op mijn tiende al vaak in de winkel te vinden, heb de middelbare detailhandelsschool in Zwolle gevolgd en kon na de opleiding direct aan het werk bij een grote schoenenzaak in Zwolle. Ik heb daar elf jaar met veel plezier gewerkt, heb diverse cursussen gevolgd en veel ervaring opgedaan. Ik wilde graag bij een kleinere en meer specialistische zaak werken en dat werd dus de Boer Schoenmode in Hoogezand.

Na drie jaar heb ik samen met mijn vrouw Antje Engberts de zaak overgenomen van familie de Boer . Om ons nog meer op voetgezondheid toe te leggen haalden we een podotherapeut in de zaak. Dit bleek een goede zet voor de zaak.
In 1999 kwam Aart Scherff bij ons binnen lopen als stagiaire. Hij is er nog steeds en heeft zich in al die jaren opgewerkt tot allrounder binnen ons bedrijf met een duidelijk eigen gezicht en visie waarin we elkaar steeds weer versterken.

In 2003 was er belangstelling voor ons winkelpand door derden en er werd door ons een goede locatie gevonden aan de van de Duyn van Maasdamweg. Een nieuw hoekpand, op zicht locatie en parkeren voor de deur. Dat maakte het besluit om de knoop door te hakken niet zo moeilijk. Er werd een geheel nieuw interieur besteld en een droom kwam uit.
Zo zijn we op 7 september 2005 geopend op de nieuwe locatie. Het was wel spannend. Dat was snel over, want onze klanten konden ons hier prima vinden en ook veel nieuwe klanten konden we verwelkomen. Het liep boven verwachting met het gevolg dat we ons team moesten uitbreiden. We werden steeds fanatieker om nog meer keus te brengen in de modieuze pasvorm schoenen en ook de collectie schoenen voor de inlegzolen van de podotherapeut werd steeds groter. Zo groeiden wij in korte tijd eigenlijk al uit ons pand. Al na drie jaar kon het pand naast ons er bij getrokken worden.

Omdat we nooit stil zitten en altijd bezig zijn met nieuwe ideeën wat collectie en interieur betreft, hebben wij de zaak net weer vernieuwd.

U bent van harte welkom in onze zaak.

Vriendelijke groet,

Antje en Jan Engberts en ons enthousiaste team.